Форум Орджонікідзе

Теми для публікацій та розмов


Політика і влада
2 лютого 2012 Віктор Луговской

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Луговской Віктор, користувач 1ua
Віктор Луговской
Тема: Політика і влада
ПРО МІСЦЕВУ ВЛАДУ. Місцева влада обходиться орджонікідзевцям в мільйони гривень!

Витрати на зміст органів державного управління вже давно є приводом для дискусій в українському суспільстві. Парадокс, але не дивлячись на те, що Україна вважається навряд чи найбіднішою європейською країною, витрати на зміст чиновницького апарату у нас вище, ніж в країнах з набагато вищим рівнем життя. Не так давно керівництво українського парламенту запропонувало відмовитися від роздруку паперової документації, яка обходиться бюджету в 25 мільйонів гривень в рік!

Але навіть на місцевому рівні сукупність витрат на зміст органів місцевого самоврядування деколи теж є вельми істотною. Наприклад, за 9 місяців 2011 роки в Орджонікідзе ці витрати склали майже 4 мільйони 662 тисячі гривень. Для порівняння, за цей же період на статтю бюджету «Культура і мистецтво» було витрачено трохи більше 1,5 мільйонів гривень, а на статтю «Фізична культура і спорт» приблизно 654 тисячі гривень.

Звичайно, витрати на утримання орджонікідзевських чиновників не йдуть ні в які порівняння з витратами на депутатів парламенту. Але погодьтеся, що майже п'ять мільйонів бюджетних грошей за неповний рік - сума теж немаленькая. А чи коштують вони таких витрат, питання вже риторичне.

ordzho.com За матеріалами газети 'Город НИКОПОЛЬ'

2 лютого 2012


1


  Закрити  
  Закрити